Mini Appeltaartjes

Mini Appeltaartjes

Ingrediënten :
Een pak appeltaartmix (Koopmans of een ander merk)
175 gram roomboter, op kamertemperatuur
5-6 appels (Elstar)
75 gr rozijnen
1 ei, losgeklopt
30 gram suiker
2 eetlepels kaneel

Voorbereiding:
Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Wel de rozijnen en laat ze uitlekken. Vet de muffinbakvorm in met een beetje boter of bakspray.

Bereiding:
Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en tweederde van het losgeklopte ei toe. Gebruik een mixer met deeghaken om het deeg tot een samenhangend deeg te kneden. Bestuif je werkvlak en deegroller met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne plak. Steek er met de ronde uitsteker rondjes uit. Bekleed de holletjes van de muffinbakvorm met de deegrondjes. Verwarm de oven voor op 165 graden.
Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen en schep dit in de mini-taartjes. Snij uit het resterende deeg reepjes van ongeveer een halve centimeter breed. Leg die kruiselings over de taartjes heen. Bestrijk de taartjes met de rest van het ei.
Bak de appeltaartjes gaar en goudbruin, prik even na 30 min. of er nog deeg kleeft aan het stokje en als dit zo is dan gewoon nog zo`n 10 min erbij. afhankelijk van je soort oven. de baktijd kan oplopen tot 50 min. Laat ze goed afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt. Gebruik eventueel een mes om de zijkanten los te maken van de vorm.

 

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s