Voorjaars – stamppotje Raapstelen

Voorjaarsstamppotje Raapstelen

Ingrediënten :
1 kg kruimige aardappelen
400gr verse raapstelen
300 gr bacon reepjes
4 el crème fraîche
4 el kruidenroomkaas
gerookte paprika poeder
peper & zout

Bereiding :
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze met een beetje zout in ongeveer 15-20 minuten gaar, giet af en laat ze op een laag vuurtje ‘droog koken’.

Terwijl de aardappels aan het koken zijn snij je de wortels van de raapstelen en als je grote blaadjes hebt ook een stukje van de bovenkant (het is immers een raapSTELEN stamppot en niet raapblaadjes 😉 ).
Snij de raapstelen verder in grove stukken van ca. 2 cm en spoel ze af. Zet de gesneden raapstelen apart.

Ondertussen bak je ook de bacon reepjes uit.
Hiervoor hoef je geen extra boter of olie toe te voegen deze kun je gewoon in de pan doen en op middelhoogvuur in eigen vet uitbakken. Als de spekjes uitgebakken zijn zet je ze apart en laat je ongeveer 4 el spekjes in de pan zitten. Strooi hier wat ( 2 theelepels ) gerookte paprika poeder over en bak ze nog heel even uit zodat de paprika poeder goed over de spekjes verdeeld is. Zet deze spekjes ook even in schaaltje apart.

Als de aardappelen een paar minuutjes droog gekookt zijn zet je het vuur uit. Voeg 2 el crème fraîche en 2 el kruidenroomkaas toe en stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg telkens een handje raapstelen toe en ‘stamp’ dit duur de puree. Ondertussen ook de spekjes zonder gerookte paprika poeder en nog 2 el crème fraîche en 2 el kruidenroomkaas doorheen stampen tot alle raapstelen op zijn en alles goed gemengd is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met vis, een gehaktballetje, kaaskoekje of pittige rookworst

 

image

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s